Bergensregionen i alle kanaler

«Always on»
I Visit Bergen har vi en såkalt «always on-strategi». Det betyr at vi ikke konsentrerer kommunikasjonen vår rundt noen få kampanjer, men at vi alltid skal være til stede med relevant innhold i relevante kanaler for de riktige brukersegmentene. VisitBergen.com er vår innholdshub. I 2022 hadde vi 5.383.765 sidevisninger fordelt på 1.155.119 brukere.

I Visit Bergen bruker vi både kjøpte, fortjente og delte kanaler for å spre innholdet vårt. Dette var noen av våre viktigste distribusjonskanaler i 2022:
• Facebook: 14,9 millioner brukere nådd. 2,1 millioner engasjement og 10 prosent vekst i følgere.
• Instagram: 95.466 følgere, 14 prosent vekst i følgere
• TikTok: 10.100 følgere og over 2,5 millioner visninger
• YouTube: 2070 abonnenter og 1.385.134 avspillinger

Høyt produksjonstempo
En always on-strategi i mange kanaler krever høy innholdsproduksjon. Fra samfunnet åpnet opp igjen etter covid vinteren 2022, og til året var slutt, produserte og publiserte Visit Bergen over 160 videoer.To nysatsinger i 2022
For å nå ut til nye og eksisterende målgrupper, er Visit Bergen alltid på jakt etter nye kanaler å teste ut. Gjennom 2022 har Visit Bergen tatt i bruk to nye kommunikasjonskanaler: Podcast og TikTok.Podcast som medium holder på oppmerksomheten til lytterne i langt større grad enn filmer. Dermed kan vi gjennom podcaster potensielt flytte lytteren lenger i kundereisen.

På TikTok ser vi at vi når en helt ny målgruppe: ungdom og unge voksne. Vår mest sette video på TikTok er fra Kossdalssvingane på Osterøy. Denne videoen har over en halv million visninger.

I love Bergen…
I 2020 og 2021 har det norske publikummet vært hovedmålgruppen for Visit Bergens største kampanjer. Dette skyldes pandemien. I 2022 har vi igjen rettet fokuset mot våre europeiske nærmarkeder. I kampanjen «I love Bergen, and think you would too» har vi brukt europeere bosatt i Bergen som forklarer innbyggerne i sine respektive hjemland hva de elsker med Bergen. Kampanjen har gått i Tyskland, Storbritannia, Frankrike, Sveits og Spania. Her kan du se en film om prosjektet:I tillegg til denne kampanjen har Visit Bergen også i 2022 distribuert innhold rettet mot weekendmarkedet.

Julebyen Bergen
Også i 2022 har Visit Bergen satset på profilering av Julebyen Bergen. Julekampanjen mot det norske markedet gikk i annonsenettverkene til Schibsted og Strossle. Hos Schibsted kjørte vi native annonser (annonseplasseringer utformet som såkalt innholdsmarkedsføring) samt større bannerformater. Hos Strossle kjørte vi native annonser. Deler av kampanjen ble gjort med såkalt keyword match hvor annonsen vises i artikler som handler om jul, reise, ferie etc. Geografisk nedslagsfelt for kampanjen var Stor-Oslo, Stavanger, Haugesund, Kristiansand, Trondheim, Ålesund, Geilo, Voss, Stord og gamle Sogn og Fjordane.Nyhetsbrev
Visit Bergen har flere typer nyhetsbrev rettet mot både forbrukermarked og B2B-segmentet. I forbrukermarkedet har vi ett nyhetsbrev med nyheter, inspirasjon og reisetips, og ett nyhetsbrev som gir leserne informasjon om konserter, festivaler og andre arrangement. I B2B-segmentet har vi ett nyhetsbrev beregnet på ferie- og fritidsoperatører, og ett nyhetsbrev for MICE-segmentet.

PR / Mediaservice:
En sentral oppgave for Visit Bergen er å drive aktivt media- og PR-arbeid. Etter at pandemirestriksjonene ble avviklet var våren og sommeren i Bergensregionen travel med mange mediebesøk. Interessen har vært stor fra flere ulike TV-team. Vi har blant annet hatt besøk av amerikanske PBS, et britisk team som filmet et reiseprogram for Amazon Prime, Tysklands største kringkastingsselskap ARD, franske ARTE TV, og det nederlandske programmet Rail Away. Vi har også bistått journalister fra magasiner som lager reportasjer med fokus på alt fra camping, mat og drikke, fjord- og fjellturer, til road trip med elektrisk Porsche. Og sist, men ikke minst, har vi hatt besøk av anerkjente reisemagasiner som Conde Nast Traveler og Travel +Leisure, og store aviser som New York Post og avissammenslutninger med en rekkevidde på over en million lesere når samme artikkel publiseres i ulike lokalaviser.Mot høsten var fokus mot høst- og vinterturisme, og vi hadde flere presseturer knyttet opp mot jul. I samarbeid med FjordNorge og Nord-Norge er det også gjennomført turer som kombinerer fjord og nord.

I 2022 ble gjennomført totalt 76 presseturer med til sammen 165 deltakende journalister. Det har i tillegg blitt gjort løpende, proaktivt PR-arbeid mot flere redaksjoner.Trykt materiell
Selv om Visit Bergen primært satser på digital kommunikasjon, har vi også i 2022 produsert og distribuert fysisk materiell. I 2022 har vi produsert
• Bergen Guide på norsk, engelsk, tysk, spansk og fransk
• Bergen Map på norsk og engelsk
• Bergen Fjord på engelsk
• Bergen Region i kombinasjon norsk/engelsk